Nu le pot spune copiilor mei să ajungă până la stele. Tot ce pot face este ca eu să mă-ntind spre elend spre ele.
Joyce Maynard

joi, 16 aprilie 2015

Cum scapam de infectia in gat la copii?

Am avut o perioada de 1 an de zile, incepand in jurul varstei de 3 ani , cand ma pomeneam luna de luna, cu o infectie in gat la cel mic: febra, nas infundat, lipsa poftei de mancare, iritabilitate. Dupa ce am consultat mai multi medici pediatri si medici specialisti O.R.L care se grabeau sa ne recomande sa scoatem amigdalele, am gasit si solutia cea mai buna care a functionat in cazul nostru: un medic homeopat. In urma tratamentul dat cu mercurius solubilis, episoadele de amigdalita desi au mai aparut , au fost mult mai slabe ca intensitate, ajungand dupa 6 luni sa faca doar o forma extrem de usoara, fara febra sau alte simptome in afara de dificultati la inghitire. Acum avem 4 luni de cand nu a mai facut infectie in gat si sunt incantata ca am ales decizia cea mai buna pentru copil. In plus, pe langa faptul ca medicamentele homeopate nu dauneaza organismului celui mic , sunt si foarte usor de administrat intrucat copilul le-a acceptat intotdeauna cu placere, spre deosebire de tratamentul cu antibiotic care era un chin sa-l administram.


Oricine poate avea amigdalita streptococica, dar apare cel mai frecvent la copiii de vârstă școlară și la adolescenți, in colectivitati sau spatii aglomerate.  Aceste infecții apar cel mai frecvent în timpul anului școlar,
Bacteriile care cauzeaza STREPTOCOC in gat  (grupa A streptococ) au tendința să stea în nas și gât, așa activitatile normale, cum ar fi strănut, tuse, sau  mainile murdare pot răspândi cu ușurință infecție de la o persoana la alta. Cineva a cărui infectie streptococica in gat nu este tratata, cel mai probabil ca ajunge se raspandeasca infectia când simptomele sunt mai severe, dar poate infecta si pe altii timp de până la 3 săptămâni.

De aceea este atât de important să învățăm copiii importanta spalarii mainilor - o buna igiena poate reduce șansele de a obține boli contagioase 

Nu in toate cazurile gatul inflamat presupune si o infectie streptococica. Cele mai multe episoade de durere în gât - pot fi însoțite de simptome usoare ca:  ii curge nasul, tuseste, reste ragusit, si ochii sunt rosii -  acestea sunt cauzate de virusi si de obicei trec pde la sine, fara tratament medical.

Un copil cu infectie streptococica va începe să se dezvolte alte simptome în termen de 3 zile, cum ar fi:

-pete roșii și albe în gât
-dificultăți la înghițire
-inflamarea ganglionilor limfatici (noduri) în gât
-amigdalele roșii și marite
-durere de cap
-dureri de stomac mai mici
-febră
-disconfort general, neliniște, senzație sau rău
-pierderea poftei de mâncare și greață
-iritabilitate

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu